Apparaten en accessoires
Bessenjamtaart
Voorbereiding. 20min
Totaal 2u. 35min
12 porties
Ingrediënten
Bessenjam
-
citroen1
-
500 g gemengde bessen, diepvries, (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips)gemengde verse bessen (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips)500 g
-
ruwe rietsuiker250 g
-
vanillestokje in de lengte opengespleten, merg uitgeschraapt1
Het deeg
-
boter om in te vetten
-
citroen enkel de zeste, zonder wit1
-
eierdooiers3
-
suiker100 g
-
zout1 snuifje
-
boter gekoeld, in stukken150 g
-
melk om te bestrijken30 g
-
kokos, geraspt, ongezoet (optioneel) geroosterd, om te garneren
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
4.3 g
Calorieën
1453 kJ /
346 kcal
Vetten
13.9 g
Vezels
3.3 g
Koolhydraten
50.9 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Voordeel menu's
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Rabarbertaart
55min
Zoet kruimeldeeg
1u. 50min
Mediterrane kippenpastei
50min
Kip met kruidensalsa en een witte bonen sla met rucola pesto
55min
Vier kazen flatbread om te delen
40min
Spinazie- en tomatenquiche
1u. 45min
Kalkoendij in spek gedraaid met aardappelen
1u. 40min
Linzencurry en gestoomde pompoen
1u. 15min
Brownie koekjes
1u. 35min
Vijfzadenbrood
1u. 50min
Moussaka met linzen
2u. 20min
Frangipanetaart
1u. 25min